Ticket to Ride USA
search
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA
  • Ticket to Ride USA

Ticket to Ride USA

Treinavontuur door Amerika. Verzamel kaarten en claim treinroutes tussen de steden van Noord-Amerika.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Ticket to Ride is een treinavontuur dat je dwars door Amerika voert. Spelers verzamelen kaarten met verschillende types treinwagons, die het hen mogelijk maken een claim te doen gelden op treinroutes tussen de steden van Noord-Amerika. Hoe langer de routes, hoe meer punten ze winnen. Bijkomende punten kunnen gescoord worden door twee verafgelegen steden op de bestemmingcoupons met elkaar te verbinden of door de langste routeverbinding aan te leggen. Klim aan boord voor een plezierige en avonturlijke treinreis. Uw kaartje is reeds geknipt!

De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen met het claimen van treinroutes en het vervullen van bestemmingskaartjes. Iedere speler krijgt 45 treinwagons in een door hem gekozen kleur. Het bord (een kaart van Noord-Amerika, met daarop steden die met elkaar verbonden zijn door spoorlijnen) wordt op tafel gelegd. De wagonkaartjes worden geschud, en 5 ervan worden open langs het bord gelegd. De overige kaartjes vormen een dichte stapel. Verder krijgt iedere speler 4 van deze wagonkaartjes - er zijn 8 verschillende kleuren wagonkaartjes - die op hand genomen worden. Ook krijgt elke speler 3 bestemmingskaartjes waarvan hij er 2 MOET kiezen. Hij MAG ze ook alledrie houden. De bestemmingskaarten worden tot het eind van het spel geheim gehouden.

Als een speler aan het eind van het spel de bestemmingen die op de kaartjes staan heeft weten te verbinden met treinwagons in z'n eigen kleur, dan krijgt de speler het aantal punten dat op de kaartjes vermeld staat. Krijgt hij dat niet voor elkaar, dan worden de punten van de eindscore afgetrokken. Tijdens het spel zijn ook nog punten te verdienen door routes tussen 2 steden te claimen. De speler speelt wagonkaartjes uit, en zet de eigen wagons op het bord. Welke kleur wagonkaartjes er gespeeld moeten worden staat aangegeven op het bord. Voor alle verbindingen geldt: als een speler zijn wagons op de rails heeft gezet, kunnen deze rails niet meer door andere spelers geclaimd worden. Dit is meteen ook een manier om andere spelers te blokkeren. Voor elk van deze verbindingen kun je punten verdienen. Voor een route van 1 spoorbalk krijg je 1 punt, voor eentje die 2 lang is 2 punten, voor een route van 3 4 punten, tot aan 15 punten voor een route die 6 spoorbalken lang is. Vooral die laatsten tikken flink aan.

Data sheet

Leeftijd
8+
Spelers
2-5
Speelduur
30-60 minuten
Taal
Nederlands