Cuba uitbreiding El Presidente

€20.95
Tax included

El Presidente is de uitbreiding op het bordspel Cuba. Met een extra spelbord krijgen de spelers meer van Cuba te zien. Door de straten van Cuba rijdt de Chevrolet van de President, die door zijn acties veel invloed heeft op de verwikkelingen op het eiland.

Quantity

  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Betalen via bankoverschrijving Betalen via bankoverschrijving
  • Betalen met iDeal Betalen met iDeal

El Presidente heeft een nieuw systeem dat het spel nog dynamischer maakt dan het al was. Bovendien kan Cuba uitgebreidt worden naar 8 rondes!

Met El Presidente worden 6 nieuwe personages toegevoegd, waardoor de spelers meer keuzemogelijkheden hebben. Per ronde neemt iedere speler één van de Cubanen van het nieuwe spelbord en voert de bijbehorende acties uit. Met figuren zoals de Danseres, de Havenmeester en de Revolutionair wordt timing nog belangrijker – elke Cubaan kan per ronde namelijk maar door één speler worden gekozen.

Aan het einde van de ronde blijft altijd één Cubaan over op het spelbord. De president bezoekt deze personage in zijn blauwe wagen. Hierdoor zet hij een gebeurtenis in werking, afhankelijk van de plaats op het bord waar de Cubaan lag. Worden alle wetsvoorstellen direct aangenomen? Ontvangt iedere speler producten van de markt? Of kan in de volgende ronde de speelfiguur op je plantage ook met de Voorman worden verplaatst? De spelers bepalen het samen. Aan het begin van iedere ronde worden de Cubanen weer willekeurig over de verschillende plaatsen op het spelbord verdeeld.

Bij El Presidente horen ook nog nieuwe spelmaterialen, die ook aan het basisspel Cuba kunnen worden toegevoegd. Nieuwe gebouwen zoals het Persbureau en de Douane maken nieuwe strategieën mogelijk. Nieuwe schepen met een bijzondere vraag zorgen voor meer variatie – zelfs bouwmaterialen kunnen nu worden verscheept! Tenslotte worden bijzondere nieuwe wetten toegevoegd. De liefhebber kan hiermee twee rondes toevoegen aan het spel.

Data sheet

Soort
Uitbreiding
Leeftijd
12+
Spelers
2-5
Speelduur
90-120 minuten
Taal
Nederlands