Noorderwind

€29.95
Tax included

Tactisch familiespel met geheugenelement.

Quantity

  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Betalen via bankoverschrijving Betalen via bankoverschrijving
  • Betalen met iDeal Betalen met iDeal

Onderneem met je prachtig uitgevoerde driedimensionale schepen ontdekkingsreizen naar 3 verschillende locaties. Voer tijdens je reis acties uit of vecht tegen piratenschepen. Soms kunnen de andere spelers van jouw acties meeprofiteren. Op de genoemde locaties voer je opdrachten uit, die overwinningspunten opleveren. Om meer kans op succes te maken, kun je jouw schip uitrusten met bemanningsleden, kanonnen en goederen. Er is zelfs een gevangenis aan boord om overmeesterde piratenkapiteins onder te brengen. Wie als eerste het benodigde aantal punten heeft, wint dit spannende familiespel.

Elke beurt bepaal je naar welke locatie je vaart. Bij elke locatie hoort een stapel gedekte zeetegels. Eén voor één draai je een tegel van die stapel om en voer je de bijbehorende actie al dan niet uit. Je mag doorvaren totdat je aan je vaarbereik zit. Meer dan 2 acties per beurt mag je niet doen. Omdat andere spelers van sommige acties mogen meeprofiteren, levert dat zeer interessante dilemma's op.

Noorderwind ziet er niet alleen prachtig uit, maar spreekt daarnaast het geheugen en tactisch inzicht van de spelers aan. Families die al veel plezier met "De Kolonisten van Catan" hebben, zullen dat ook aan Noorderwind beleven!

Tactische speeltip(s):
Geld is schaars, maar tegelijkertijd heel belangrijk. Grijp elke kans om geld te verdienen aan.

Rust je schip snel uit. Hoe eerder je een beter schip hebt, hoe langer je er nut van hebt.

Let goed op tijdens de speelbeurten van de andere spelers. Het is namelijk erg belangrijk om te weten (en te onthouden) welke tegels zich in welke stapel bevinden.

999 Games

Data sheet

Maat
297 x 297 x 72
Leeftijd
10+
Spelers
2-4
Speelduur
60 minuten
Taal
Nederlands