Saboteur
search
  • Saboteur
  • Saboteur

Saboteur

Schatgravers en saboteurs zitten elkaar dwars in dit rollenkaartspel. De vraag is alleen wie aan welke kant staat!

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Iedere speler krijgt een rollenkaart, die aangeeft of hij een saboteur of een schatgravende dwerg is. Hij houdt zijn rol voor iedereen geheim, maar mag natuurlijk ondertussen roepen wat hij wil. Verder krijgt iedere speler een aantal kaarten met gangen, gereedschap of sabotagemogelijkheden. De schatgravers hebben tot doel om de schat te vinden, terwijl de saboteurs dat proberen te voorkomen. Zo kunnen ze elkaars gereedschap saboteren of gangen de verkeerde kant uitleggen. Omdat niet met zekerheid kan worden vastgesteld wie bij welke partij hoort, kan het best voorkomen dat je zo een bondgenoot hindert. De winnende partij krijgt aan het einde van het spel een beloning. Wie na een aantal ronden de meeste beloningen heeft verzameld, wint het spel.

 Saboteur is een ideaal spel voor grotere groepen, maar is al erg leuk vanaf 3 spelers.

Tactische speeltip(s):
In dit spel komt het aan op het inschatten van de geloofwaardigheid van anderen en die van jezelf. Het is moeilijk te zeggen of je je direct voor moet doen als lid van de andere partij of dat je de waarheid verkondigt. Hoe dan ook is het belangrijk om er achter te komen waar de andere spelers bij horen, zodat je de juiste personen kunt hinderen of helpen.

Je zult merken dat de andere spelers na een paar spelletjes een mening over je hebben. Probeer dat op te pikken en je soms eens op een andere manier te gedragen, zodat je niet voorspelbaar bent.

999 Games

Data sheet

Leeftijd
8+
Spelers
3-10
Speelduur
30 minuten
Taal
Nederlands