1655 Habemus Papam
search
  • 1655 Habemus Papam
  • 1655 Habemus Papam

1655 Habemus Papam

Spannend kaartspel voor 3 tot 4 spelers over de verkiezing van een nieuwe paus. Bied op acties en palm kardinalen in. Wie de meeste invloed heeft verzameld als de witte rook verschijnt, levert de nieuwe paus!

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Je begint met een aantal edelstenen in verschillende kleuren. Op tafel liggen actiekaarten, politieke kaarten en kardinalenkaarten. Van elke stapel is er steeds 1 beschikbaar. De Camerlengokaart, die edelstenen oplevert, ligt elke ronde open. Alle spelers bieden een bedrag in edelstenen. Bied je het meest, dan mag je als eerste een kaart kiezen. Daarna mag de speler die op een na de meeste edelstenen heeft geboden een kaart kiezen, enzovoort. Elke kaart heeft andere eigenschappen. Kaarten kunnen stemmen, edelstenen en/of acties opleveren. Zo kun je je eigen situatie verbeteren en/of die van de andere spelers verslechteren. Als de kaart "Witte rook" verschijnt, is het spel afgelopen. De speler met de meeste stemmen wint het spel!

Habemus Papam 1655 is een kaartspel voor gevorderde spelers, dat niet langer duurt dan 45 minuten. Ideaal voor 's avonds na het werk of als tussendoortje op een lange spellendag.

Tactische Speeltips Het is belangrijk om voldoende edelstenen te hebben op het moment dat de voor jou belangrijke kaarten komen. Schroom dus niet om af en toe de Camerlengokaart te kiezen om je voorraad aan te vullen.

Probeer in te schatten wat belangrijk is voor de anderen. Het is zonde als je heel veel biedt, terwijl alle andere spelers heel weinig bieden.

Van sommige kaarten kun je series sparen. Als je ziet dat een andere speler al heel veel van een soort heeft, kan het verstandig zijn om je op te offeren om er ook 1 of 2 te nemen om zijn voordeel te beperken.

999 Games

Data sheet

Leeftijd
10+
Spelers
3-4
Speelduur
45 minuten
Taal
Nederlands