Block it!

€ 18,95
Inclusief btw

Block It! is een leuk tactisch spel voor jong en oud. Daag je vader of oma uit! De regels zijn eenvoudig, maar het is lastig om te winnen.

Aantal

  • Verzending via PostNL:  Nederland € 3,95, België € 13,95 Verzending via PostNL: Nederland € 3,95, België € 13,95
  • Betalen via bankoverschrijving Betalen via bankoverschrijving
  • Betalen met iDeal Betalen met iDeal

Hoe speel je Block It? Bij Block It! gaat het er om jouw drie blokjes op het speelbord te krijgen. Dit doe je door de kaartjes op het bord te draaien of te verwisselen. Elke keer dat je een vierkant in jouw kleur maakt, mag je er een blokje op zetten. Dit is jouw eerste punt. Lukt het jou drie blokjes te plaatsen, dan win je! Maar je hebt ook nog een speciale dobbelsteen bij Block It! die aangeeft hoe je mag draaien. Dus kies jij de juiste kaartjes en verwissel jij de goede kaartjes, dan mag jij als eerste roepen: BLOCK IT!

Speloverzicht Het doel van Block It! is om als eerste vierkantjes in jouw kleur te vormen, waar je jouw blokjes op kunt zetten. Je kunt kaartjes linksom of rechtsom draaien en kaartjes verwisselen. Maar let op het Anti-Block! Als een tegenstander het Anti-Block gooit, mag hij een blokje van het bord afhalen. En dat kan natuurlijk heel goed jouw blokje zijn. De speciale dobbelsteen in dit spel bepaalt wat je mag doen, maar jij mag de keuze maken wat volgens jou de meest optimale actie is om het spel te winnen! Lees het speloverzicht en je kunt meteen Block It! spelen.

Spelrondes. Het draaien van de kaartjes gebeurt aan de hand van de aanwijzingen op een speciale dobbelsteen. Deze dobbelsteen geeft aan of je één- of tweemaal naar links of rechts moet draaien. Het vijfde vlak op de dobbelsteen geeft aan dat je twee willekeurige kaartjes op het bord mag verwisselen zonder ze te draaien. Het zesde vlak is het anti-blok. Wanneer je het anti-blok gooit, mag je een blokje van je tegenstander van het bord halen. Gooi je tweemaal achtereen het anti-blok, dan is je beurt voorbij. Met vier spelers hoef je slechts twee blokjes te plaatsen.

Spelvariant solitair. Block It! kan ook heel goed alleen gespeeld worden. Dan gebruik je geen dobbelsteen. Er zijn meer varianten mogelijk. Je moet bijvoorbeeld proberen binnen een vastgesteld aantal zetten (bijvoorbeeld 20) zoveel mogelijk blokjes te plaatsen. Om het extra spannend te maken kun je nog een beperkte denktijd bepalen.

Datasheet

Leeftijd
6+
Spelers
1-4
Speelduur
15-20 minuten
Taal
Nederlands