Alhambra uitbreiding 1 De Gunst van de vizier

€ 19,95
Inclusief btw

Deze 1e uitbreiding bestaat uit vier verschillende modules, die allen apart of samen met het basisspel en de andere uitbreidingen te combineren zijn.

Aantal

  • Verzending via PostNL:  Nederland € 3,95, België € 13,95 Verzending via PostNL: Nederland € 3,95, België € 13,95
  • Betalen via bankoverschrijving Betalen via bankoverschrijving
  • Betalen met iDeal Betalen met iDeal

De Gunst van de Vizier

Met deze spelmodule worden de spelers in de mogelijkheid gesteld de algemene speelvolgorde te onderbreken om een speciale actie door te voeren: de koop van een gebouwenkaartje. Maar dat heeft zijn prijs. Het gebouw moet precies gepast worden betaald, maar je extra beurt speel je kwijt!

De Wisselkantoren

Er zijn zes nieuwe spelkaarten, die net als de geldkaartjes in de hand kunnen worden gehouden. Ze maken het gepaste betalen aanzienlijk makkelijker, omdat je hiermee twee valuta’s in plaats van één mag gebruiken. Helaas mag je maar één keer gebruik maken van een wisselkantoor, daarna leg je het kaartje op de stapel met de afgelegde kaarten.

De Bonuskaarten

Opengelegde "Bonuskaartjes" tellen bij de puntenbeoordelingen net als gebouwenkaartjes. Omdat ze

pas later worden opengelegd, zijn ze bij het vaststellen van de meerderheden soms goed voor een verrassing. Maar let op - je mag ze alleen openleggen wanneer je precies het afgebeelde gebouw in je Alhambra hebt ingebouwd!

De Bouwhutten

Een nieuw soort gebouw doet haar intrede in de Alhambra: "De bouwhutten". Als een bouwhut slim wordt ingebouwd, is zij maximaal zoveel waard als drie passende gebouwenkaartjes. Maar de bouwhutten zijn niet alleen belangrijk voor het meeste aantal gebouwen; ook de stadsmuren kunnen met behulp van de bouwhutten beter worden ontworpen. Helaas mag iedere speler slechts drie van deze bouwhutten inzetten.

Dit is een uitbreiding en geen opzichzelfstaand spel. U heeft het Alhambra basisspel nodig om deze uitbreiding te kunnen spelen.

Datasheet

Speelduur
45- 60 minuten
Leeftijd
8+
Spelers
2-6
Taal
NL