Marco Polo
search
  • Marco Polo
  • Marco Polo

Marco Polo

Dit tactische en strategische bordspel won de spellenontwerpwedstrijd "Premio Archimede" in 2012. Let op: er zijn een paar kleine (schrijf-/druk) foutjes in de spel geslopen maar deze niet van invloed op het spel. Een aparte PDF hiervan is beschikbaar!

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Je bent één van de karakters die na de ontdekking van de zijderoute door Marco Polo een soortgelijke reis gingen maken. Elk karakter heeft unieke eigenschappen, die hem in het spel bepaalde voordelen opleveren. Elke ronde begint met het werpen van 5 dobbelstenen. Deze bepalen voor een deel welke mogelijkheden je hebt. Hoe hoger de dobbelstenen, des te waardevoller zijn je acties, maar je moet er ook meer voor betalen als je een actie kiest die al bezet is.

Je verdient vooral punten voor het vervullen van handelscontracten, het stichten van bepaalde handelsposten en het bereiken van Peking. Daar heb je goederen en kamelen voor nodig. Deze kun je op bepaalde actievelden krijgen. Elk actieveld vraagt 1, 2 of 3 dobbelstenen, waarvan de laagste waarde bepaalt hoe vaak je de actie mag uitvoeren of hoeveel de actie opbrengt. Om een bezet actieveld te mogen gebruiken, moet je de waarde van je dobbelsteen in geld betalen.

Marco Polo heeft zoveel keuzemogelijkheden, dat het spel altijd anders is. Een aanrader voor de echte liefhebbers!

Tactische speeltip(s):
Buit de eigenschappen van je karakter goed uit.

 Zorg dat je altijd voldoende geld hebt, zodat andere spelers je niet kunnen blokkeren.

 Maak gebruik van de extra actiemogelijkheden in je beurt. Het kan je wat kamelen kosten, maar vaak kun je er acties mee besparen.

999 Games

Datasheet

Leeftijd
12+
Spelers
2-4
Speelduur
50 minuten
Taal
Nederlands