Dr. Microbe
search
  • Dr. Microbe
  • Dr. Microbe

Dr. Microbe

Help Dr. Microbe met haar onderzoek! Denk goed na en leg de microben met je pincet in het juiste vakje van je petrischaaltje. Ben jij de snelste onderzoeker in het laboratorium?

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Maak indruk op Dr. Microbe door als eerste de onderzoeksopdracht te voltooien. Bestudeer de opdrachtkaart goed, zoek vervolgens de juiste microben en leg deze volgens de regels in de juiste vakjes van je petrischaaltje. Als je als eerste vijf opdrachten correct voltooit, win je het spel.

Behendigheid is in Dr. Microbe van groot belang. Zoek en pak met een pincet “microben” (plastic vormen) en plaats deze in je petrischaaltje. Ook moet je puzzelen. Bedenk wat de missende microbe is op basis van de informatie op de opdrachtkaart. Daarnaast komt snelheid goed van pas. Je moet immers proberen om als eerste de opdracht te voltooien. Het is een goed spel om logisch denken bij kinderen te bevorderen. Maar het is geschikt voor alle leeftijden! Een ideaal spel om met de hele familie te spelen.

Voor nog meer variatie zijn er 3 toegevoegd:

1. Het paarse virus: Leg het paarse virus aan het begin van het spel in het grote petrischaaltje. Tijdens het spel mag je het paarse virus in het petrischaaltje van de speler links van je leggen. Als het paarse virus in jouw petrischaaltje ligt, mag je het met je pincet doorgeven aan de speler links van je. Je mag geen “Eureka!” roepen als het paarse virus in je petrischaaltje ligt. Ligt het paarse virus aan het einde van de ronde in jouw petrischaaltje, dan moet je één kaart aan de winnaar geven.

2. Sabotage: Je mag microben in het petrischaaltje van een andere speler leggen om zijn onderzoek te saboteren. Je mag echter geen microben van elkaar stelen. Ongewenste microben kun je verwijderen door ze met je pincet terug in het grote petrischaaltje

in het midden te leggen.

3. Combinatie: Speel met beide bovenstaande varianten.

Datasheet

Leeftijd
8+
Spelers
2-4
Speelduur
15 minuten
Taal
Nederlands

Specifieke referenties

ean13
8718026302269

Je bent misschien ook geïnteresseerd in