Mariposas
search
  • Mariposas
  • Mariposas
  • Mariposas
  • Mariposas
  • Mariposas
  • Mariposas

Mariposas

Elke lente verlaten miljoenen vlinders Mexico om zich te verspreiden over het oosten van Noord-Amerika. Elke herfst vliegen miljoenen vlinders terug naar Mexico. Geen enkele vlinder heeft ooit de gehele rondreis kunnen maken.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Mariposas – Elke lente verlaten miljoenen vlinders Mexico om zich te verspreiden over het oosten van Noord-Amerika. Elke herfst vliegen miljoenen vlinders terug naar Mexico. Echter geen enkele vlinder heeft ooit de gehele rondreis kunnen maken.

Mariposas wordt gespeeld gedurende drie seizoenen. De vlinders zullen in de lente proberen naar het noorden te gaan. Ze verspreiden zich in de zomer en trachten terug te keren naar het zuiden

in de herfst. Elke speler krijgt steeds meer beurten per seizoen: eerst krijg je 4 beurten in de lente, daarna 5 beurten in de zomer en tot slot 6 beurten in de herfst. Na elk seizoen worden de punten geteld. De speler met de meeste overwinningspunten aan het einde van de herfst, wint het spel.

1 – Verspreid je vlinder over het continent.

2 – Verzamel bloemen en plant voort om punten te verzamelen.

3 – Keer terug naar huis.

Mariposas is een familiespel voor 2-5 personen vanaf 10 jaar. Bekijk hier al onze familiespellen.

Waar komt het idee vandaan?

In 2003 heeft de bedenker een monarchvlinderreservaat in Michoacán in Mexico bezocht. Dit blijft één van de meest ontzagwekkende en gedenkwaardige ervaringen van haar leven. Maar de directe aanleiding voor dit spel was het boek Flight Behaviour van Barbara Kingsolver, dat het verhaal van de monarchmigratie in romanvorm tot leven brengt.

Datasheet

Leeftijd
10+
Spelers
2-5
Speelduur
60 minuten
Taal
Nederlands

Je bent misschien ook geïnteresseerd in