Kasteel Meer en Meer
search
  • Kasteel Meer en Meer

Kasteel Meer en Meer

Het sneeuwt. Sneeuwvlokken vormen een hoop sneeuw die steeds meer in een wonderachtig kasteel verandert.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Het sneeuwt... en het sneeuwt.

Steeds meer sneeuwvlokken vormen een hoop sneeuw die steeds meer in een wonderachtig kasteel verandert, het Kasteel Meer-en-meer.

De oude sneeuwkoning is al heel ongeduldig: wanneer zal zijn sneeuwkasteel eindelijk klaar zijn?

Let op de verschillende groottes van het groeiende sneeuwkasteel! Door handig "tussenin" te leggen kun je van je medespelers kaarten jatten. Spanning tot aan het einde: dan pas staat de winnaar vast! De betekenis van het woord "tussen" en het herkennen van een grootte, die tussen twee anderen ligt, is belangrijk voor het omgaan met getallen, hoeveelheden en groottes. Met dit spel wordt dus spelenderwijs de grondslag gelegd voor het rekenen en wiskunde! Veel kinderen vinden het omgaan met rekenprocessen moeilijk. Ze tellen en rekenen fout en kunnen niet goed schatten of een gevonden resultaat kan kloppen of niet. Vaak hebben ze geen besef en geen gevoel voor de grootte van een getal. Het herkennen van een grootte in relatie tot andere groottes of het begrijpen van een getal vergeleken met andere getallen vereist dat de kinderen de getallenlijn kennen en zich daaraan kunnen oriënteren.

Een getal dat tussen twee getallen ligt weten te plaatsen is een basisvoorwaarde voor het omgaan met rekenprocessen. Door groottes met elkaar te vergelijken wordt dus spelenderwijs de grondslag voor het rekenen en de wiskunde gelegd. Met dit spel kunnen al kinderen vanaf 4 jaar getallen tot 30 begrijpen, in opstijgende volgorde sorteren en de naburige getallen vinden. Veel interactie tussen de spelers ondersteunt het leerprocess.

IQ Spiele

Datasheet

Leeftijd
4+
Spelers
1-4
Speelduur
20-30 minuten
Taal
Nederlands

Specifieke referenties

ean13
4260134683517