DraaiTaal Cito Woordenoefening M4
search
  • DraaiTaal Cito Woordenoefening M4

DraaiTaal Cito Woordenoefening M4

DraaiTaal is een educatief woordenschatspel voor cito-oefening op de niveaus M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6, E6, M7 of E7. 

Deze set M4 bevat 12 series van 4 kaarten. Het spelen van 1 serie duurt ongeveer 2 min. en oefent actief, gericht cito woorden, op niveau. DraaiTaal is zelfcontrolerend: de oplossingswoorden van 4 letters passen binnen een thema.

Cito woordenoefening wordt zó een spelletje!

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Woordenschatspellen rond Cito-woorden

Zoekt u iets extra's dat leuk is én zinvol voor vluggerds die al klaar zijn met hun werk? Of wilt u meer variatie in de weektaken, of bij het hoekenwerk? Zoek dan niet verder en bestel DraaiTaal: speelse opbouw rond Cito-woordenschat als tussendoortje.

Hoe werken leerlingen met DraaiTaal?
DraaiTaal is een woordenschatspel waarbij de leerling steeds uit vier mogelijkheden het juiste antwoord kiest. DraaiTaal speelt de leerling alleen of samen op niveau M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6, E6, M7, E7, M8 of E8.
Elke set bevat 12 series van 4 kaarten. Het spelen van 1 serie duurt hooguit enkele minuten. De leerling oefent dan actief en gericht 17 Cito-woorden en andere moeilijke woorden van een bepaald niveau.
De kinderen kunnen individueel of in kleine groepjes werken. Doordat een niveauset 12 series bevat, kunt u de series over (groepjes) kinderen verdelen en laten rouleren.
De vragen en antwoorden staan op draaikaarten. Vier draaikaarten vormen samen een set.
Het spel gaat als volgt: 

  • Lees de vraag – bijvoorbeeld: Het tegenovergestelde van modern is ...?
  • Lees de antwoordmogelijkheden – gloednieuw, ouderwets, versleten of vroeger?
  • Kies het goede antwoord en draai de kaart zo dat dit leesbaar voor je ligt.
  • Doe hetzelfde met de volgende kaart.
  • Alle kaarten van dezelfde kleur gedaan? Leg ze dan op volgorde naast elkaar.
  • De letters bij de goede antwoorden vormen het oplossingswoord – bijvoorbeeld: + A + M + P = LAMP.

Video:

De kaarten van niveaus M3 en E3 zijn geschikt voor jonge kinderen. Na een aantal weken leesonderwijs kunnen leerlingen in groep 3 al een aantal series zelfstandig spelen. Leerlingen zoeken de juiste illustratie bij het woord:

Draaitaal voorbeeldkaarten M3Draaitaal voorbeeldkaarten E3

Draaitaal voor groep 3 (E3 en M3) in beeld
Bekijk hieronder de video over de Draaitaal serie voor groep 3 (niveau E3 en M3)

De oplossingswoorden behoren per niveau tot een vast thema, bijvoorbeeld boerderij, muziek, vogels, lichaamsdelen, dieren, de tuin of Europese steden. Als blijkt dat het oplossingswoord van vier letters wel een bestaand woord is, maar niet bij het thema hoort, dan weet het kind dat het ergens een fout heeft gemaakt. 
De kaarten zijn per niveau verpakt in een doosje. Op dit doosje staat een QR-code. Als die QR-code wordt gescand met een smartphone, verschijnt de uitleg van het spel. De leerlingen kunnen ook samen in duo's met DraaiTaal oefenen.

Voor wie is DraaiTaal geschikt?
DraaiTaal oefent de (Cito-)woorden voor de niveaus M3 t/m E8. De spellen zijn dus in de eerste plaats bedoeld voor groep 3 t/m groep 8, maar ook bruikbaar voor oudere leerlingen.
Doordat DraaiTaal is opgezet als zinvol tussendoortje voor zelfstandig werk, kunt u er ook mee differentiëren. Plusleerlingen vanaf groep 3 kunnen oefenen met DraaiTaal-niveaus die voor hogere groepen bedoeld zijn. Leerlingen met lacunes in hun woordenschat kunnen extra oefenen met niveaus voor lagere groepen.

Waaruit bestaat DraaiTaal?
DraaiTaal bestaat uit 12 niveaus voor midden groep 3 (M3) t/m eind groep 8 (E8).
Elk niveau omvat 12 sets van 4 kaarten met elk 4 woorden. Er zijn dus per set 48 kaarten met in totaal 192 oefenwoorden.
Elke set heeft een eigen kleur, zodat de kaarten niet door elkaar raken.

Datasheet

Leeftijd
7-9
Spelers
1+
Taal
Nederlands