Toverstapels PLUS Train de tafels van 1,2 en 10!
search
  • Toverstapels PLUS Train de tafels van 1,2 en 10!

Toverstapels PLUS Train de tafels van 1,2 en 10!

Voor het op een leuke en ludieke manier trainen (en begrijpen) van de tafels.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Uitdagende rekenspellen met unieke zelfcontrole: didactisch doordacht!

13 oefenkaarten worden een zelfcontrolerende Toverstapel! Voor het leren en automatiseren (en begrijpen!) van de tafels en optel- en aftreksommen kunnen leerlingen aan de slag met de doordachte serie Toverstapels. Die biedt een motiverende oplossing in kaartspelvorm, voorzien van verrassende zelfcontrole en perfecte visualisering van wat een tafelsom of een optel- of aftreksom is. Bekijk ook het instructiefilmpje (2 minuten) en stel vast dat optellen, aftrekken en tafels leren in groep 3, 4 en 5 heel goed en gevarieerd lukt met Toverstapels en dat automatiseren in groep 5,6 en 7 vraagt om deze Toverstapels Plus-aanpak. Een doordachte, motiverende en gevarieerde didactische aanpak die werkt!

Werken met Toverstapels?
In een doosje zitten 13 kaarten (bijv. de sommen 0x4 t/m 12x4) van 3 verschillende tafels of verschillende optel- en aftreksommen. Op de voorkant van elke kaart staat de visualisatie (met gekleurde bolletjes) en de rekensom. Op de achterkant staat de uitkomst van één van de sommen, maar nooit van de rekensom op hetzelfde kaartje! Toverstapels kun je zo spelen:

  • De leerling legt de 13 kaarten van één serie voor zich met de uitkomsten naar boven. (elke serie heeft een eigen kleur, alle kaartjes een eigen volgnummer)
  • Hij pakt 1 kaart, draait deze om en lost de som op: zoek tussen de overige kaarten de juiste oplossing.
  • Het antwoord kan gecontroleerd worden a.d.h.v. de visualisatie van de som.
  • Vervolgens draait de leerling kaart 2 om en zoekt tussen de oefenkaarten weer naar de kaart met de juiste uitkomst.
  • Het spel is afgelopen als de stapel helemaal is opgelost! Het 'magische' van Toverstapels zit bij de 13e kaart: het antwoord van die kaart staat (als het goed is) op de achterkant van kaart 1. Is dit antwoord fout dan begin je overnieuw omdat er ergens een fout is gemaakt. Antwoord goed: je bent een tovenaar!
 
Voor wie zijn de Toverstapels geschikt?
Toverstapels Optellen & Aftrekken is geschikt voor leerlingen in groep 3 en 4 die leren optellen en aftrekken tot 20 en deze sommen leren automatiseren. Voor scholen die dat willen, zijn bepaalde oefenspellen ook eind groep 2 in te zetten. De 4 spellen zijn oplopend in moeilijkheidsgraad (start - eenvoudig - moeilijk - pittig).

Toverstapels Tafels is geschikt voor alle leerlingen in groep 4 en 5 als ze de tafels gaan leren en in groep 5,6 en 7 als de tafels geautomatiseerd en geoefend moeten blijven.

Daarnaast zijn Toverstapels een welkom hulpmiddel voor gebruik binnen de rt. Toverstapels is een ontzettend leuk, motiverend en leerzaam tafelspel dat zelfstandig, in tweetallen en kleine groepjes kan worden gespeeld.

Hoe zien Toverstapels eruit?
Toverstapels Optellen & Aftrekken bestaat uit twee series van 2 kaartensets: optellen en aftrekken tot 10 en tot 20, met en zonder tientaloverschrijding. Elke kaartenset bevat maar liefst 4 oefenspellen van 13 kaarten. 

Toverstapels Tafels bestaat uit twee series van elk 4 kaartensets: de basisserie en de PLUS-serie. Elke kaartenset bevat maar liefst 4 oefenspellen van 13 kaarten. Bijvoorbeeld: met Toverstapels 1, 2, 10 en mix spelen leerlingen met 13 kaarten per tafel (in dit geval de tafels 1, 2 en 10). Daarnaast zitten er 13 extra mix-kaarten in een spel. Deze bevatten opgaven uit de tafels 1, 2 en 10 door elkaar gemixt: de ultieme controle. De kleuren van de tafels zijn aangepast aan de kleuren van de Rekenstaafjes!

De basisserie Tafels
De basisserie heeft als visualiseringsmethode herhaald optellen. De kaarten bevatten zowel de som (bijv. 3x4) als de visuele weergave 4 + 4 + 4 met balletjes in een 100-veld. De methode van het herhaald optellen wordt hierin gevisualiseerd met bolletjes in verschillende kleuren (de som 3x4 toont 3 groepen van 4 bolletjes achter elkaar gezet in een 100-veld).

De PLUS-serie Tafels
De PLUS-serie is een moeilijkere variant en oefent het automatiseren en het begrip van de tafels. Ze bevatten niet de som, maar alleen de visuele weergave van 3x4 (of 4x3) bolletjes. De bedoeling van de makers is om kinderen te laten oefenen én te laten begrijpen wat ze automatiseren.

De twee Mix Plus-kaartensets mixen de sommen van alle tafels door elkaar. de Mix Plus Start en Mix Plus Pittig bevatten elk 4 mix-series. De Start-versie bevat de eenvoudigere tafels en de Pittig-serie moeilijke tafels. 

De serie Optellen & Aftrekken
De START-variant bevat:
- Optellen tot 20 (dubbelen, +0, +1, +10 en de omkeersommen daarvan)
- Aftrekken tot 20 (-0, -1, de helft, uitkomst 0, uitkomst 10)
- Mix optellen en aftrekken tot 20
- Stipsommen tot 20 (10 + . =11)

De EENVOUDIG-variant bevat:
- Optellen tot 20 (moeilijke sommen tot 10, en sommen tot 20 binnen 10-tal)
- Aftrekken tot 20  (somtype 16-4 en moeilijke erafsommen tot 10)
- Mix optellen en aftrekken tot 20
- Stipsommen tot 20 (12 - . = 10)

De MOEILIJK-variant bevat:
- Optellen tot 20 (zonder en eenvoudige sommen met overschrijding 10-tal)
- Aftrekken tot 20 zonder overschrijding (19-6;19-16; 20-8)
- Mix optellen en aftrekken tot 20
- Stipsommen tot 20 (mix van + en – zonder overschrijding)

De PITTIG-variant bevat:
- Optellen tot 20 (met en zonder overschrijding 10-tal)
- Aftrekken tot 20 (met en zonder overschrijding 10-tal)
- Mix optellen en aftrekken tot 20 
- Stipsommen tot 20 (met overschrijding 10-tal)

*De productomschrijvingen START, EENVOUDIG, MOEILIJK en PITTIG corresponderen niet met de gedrukte folder, de omschrijvingen zijn nadien aangepast.

De serie Toverstapels - Optellen & Aftrekken in beeld
Bekijk hieronder de video over bovenstaande serie Toverstapels - Optellen & Aftrekken

Datasheet

Leeftijd
7+
Spelers
1
Taal
Nederlands

Specifieke referenties

ean13
9789086644131