Samoa
search
  • Samoa
  • Samoa

Samoa

Het is feest! Bij dit spel worden 5 verschillende houten maskers versierd. Het mooist versierde masker zal geluk en fortuin brengen voor degene die het gemaakt heeft. Iedereen versiert samen alle maskers, en wil natuurlijk zijn eigen masker zo mooi mogelijk maken, maar je wilt voorkomen dat anderen doorhebben welk masker van jou is, zodat de mooiste veren uiteindelijk bij jouw masker belanden.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Het verenfeest gaat beginnen! In dit kaartspel heeft iedere speler een eigen masker, maar de andere spelers weten niet welke dat is. De spelers kunnen gekleurde veren op het strand verzamelen om de maskers zo mooi mogelijk te versieren. Hoe kleurrijker de veren, hoe meer punten het masker aan het einde van het spel waard is.

De spelers spelen kaarten met gekleurde of zwarte veren door ze bij een van de vijf maskers te
plaatsen. Ze weten niet van elkaar wie welk masker heeft, maar daar willen ze wel achter komen. Weten ze het goed te raden, dan krijgen ze daar bonuspunten voor en als iedereen een masker goed weet te raden, verliest de speler van wie dat masker was.

Om de beurt draait de actieve speler één kaart van de gedekte stapel om en legt deze boven of onder één van de maskers. Zodra er bij één masker in totaal vijf verenkaarten liggen, worden er punten gescoord. Maar wie die punten ook echt krijgt, wordt pas aan het einde van de ronde duidelijk als de eigenaars van de maskers worden onthuld. Als het masker van een speler door alle andere spelers goed geraden is, verliest hij de ronde. Hij kan deze ronde dan ook geen punten meer scoren. Je speelt zo drie rondes, dus drie kansen op punten.

De elementen water, vuur en lucht hebben invloed op het feest. Soms brengt het getijde extra veren mee. Soms is er een briesje en ’s nachts zijn er kampvuren en kan er wel eens een veer in de brand vliegen. Zwarte verbrande veren leveren weer minpunten op.

Versier de maskers op het eiland, maskeer jezelf en pak je geluk!

999 Games

Datasheet

Leeftijd
10+
Spelers
2-4
Speelduur
25 minuten
Taal
Nederlands

Je bent misschien ook geïnteresseerd in