Nonsense Family
search
  • Nonsense Family

Nonsense Family

Nonsense, het spel waarbij je ongelooflijke verhalen verzint en zo je tegenspelers onder tafel babbelt! Je moet geen komiek zijn, een beetje verbeelding is al voldoende.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Doel van het spel: Verhalen verzinnen die vertrekken vanuit de opgelegde situaties en waarin één of meerdere woorden moeten worden geplaatst die de andere spelers niet mogen raden.

Inhoud: 80 woordkaarten – 80 situatiekaarten – 1 reglement (NL/FR) – 6 scorekaarten - 6 pionnen - 1 zandloper van 1 minuut.

Voorbereiding van het spel: Alle spelers houden een wit blad, schrijfgerief, een scorekaart en een pion bij de hand. De twee kaartenstapels worden in het midden gelegd met de tekstzijde naar onder. Het aantal te spelen rondes wordt vooraf afgesproken.

Verloop van het spel: De speler met de grappigste kousen aan mag beginnen. Hij neemt een situatiekaart en leest ze hardop voor. Daarna neemt hij een woordkaart en houdt die geheim. Indien het woord te moeilijk is, mag hij een andere kaart nemen. De zandloper wordt omgedraaid en gedurende precies 1 minuut mag de speler zijn verhaal vertellen, uitgaande van de opgegeven situatie, terwijl hij het geheime woord erin probeert te plaatsten. Ondertussen noteren de andere spelers alle woorden die hun verdacht lijken. Op het einde maken alle spelers om beurt het voor hen verdachte woord bekend. Na de rondvraag maakt de verteller zijn geheime woord bekend. Elke speler telt zijn punten en zet zijn pion op zijn raster. Dan mag de volgende speler starten.

Hoe win je? Voor de verteller: hij krijgt 25 punten per woord dat met succes in het verhaal wordt geplaatst. Wordt dit woord niet gevonden door de tegenspelers dan ontvangt de verteller 50 punten. Voor de tegenspelers: Tegenspelers die het woord raden krijgen 25 punten per gevonden woord. Er zijn geen strafpunten indien de verteller het opgelegde woord niet heeft kunnen plaatsen. Deze speler dient dit enkel te melden op het einde van zijn verhaal. Nog wat moeilijker maken? Na enkele opwarmrondes trek je 2 woordkaarten en probeer je dan beide woorden binnen de opgegeven situatie in je verhaal te plaatsen. Waarom niet met 2 een verhaal vertellen? Eenmaal je de kaarten getrokken hebt, kan je samen met je vertelpartner het verhaal starten. Halverwege neemt de 2e verteller het verhaal over. In dit geval kan er gekozen worden om zonder zandloper te spelen. Suggestie: U kunt Nonsense Family combineren met Nonsense Classique voor volwassenen. Nog meer speelplezier gegarandeerd.

Datasheet

Leeftijd
6+
Spelers
3-6
Taal
Nederlands