Origami
search
  • Origami
  • Origami

Origami

Origami is een vlot kaartspel voor het hele gezin! Probeer de jury te imponeren met je origami kunsten. Verdien jij de titel “Beste Origami Artiest”?

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

De grootste Origami kunstenaars gaan de strijd met elkaar aan. Zij gebruiken magie. Daarom komen hun Origami creaties tot leven! Kan jouw kennis van het vouwen van papier de jury imponeren? Dan verdien jij de titel “Beste Origami Artiest”!

Het spel wordt gespeeld in beurten. De startspeler begint, daarna volgen de andere spelers met de klok mee. Als je aan de beurt bent, moet je één van de volgende acties uitvoeren:

1. Neem kaarten: Als je deze actie uitvoert, neem je één of meer kaarten uit het aanbod met een totaal aantal vouwen van 4 of minder. Voeg deze kaarten toe aan je hand.

2. Speel een origami: Als je deze actie uitvoert, speel je één uit je hand. Om een kaart te spelen, moet je de kosten betalen in “vouwen”. Op elke kaart staan in de linkerbovenhoek de kosten en een aantal vouwen. Als je een kaart speelt, moet je andere kaarten uit je hand afleggen die (gezamenlijk) precies zoveel vouwen waard zijn als de kaart die je speelt.

3. Gebruik de speciale actie van een origami: Je kan alleen een origami kiezen die een speciale actie heeft. Je kan deze actie niet kiezen als je geen speciale actie beschikbaar hebt!

Er zijn 5 families in het spel en elke familie kent een aantal leden, te weten:

– boerderij: hond, vos en konijn

– vogel: papegaai, gier

– vis: dolfijn, walvis

– safari: leeuw, slang, zebra

– insect: bij, sprinkhaan, spin

Je speelt met net zoveel families als dat er spelers zijn. Doordat er 5 families zijn en het spel geschikt is voor maximaal 4 spelers, heb je dus altijd iets te kiezen.

Origami is een vlot kaartspel met veel mogelijkheden en verrassingen. Het is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar. Ben je gek op kaartspellen? Bekijk dan hier onze complete collectie.

Datasheet

Leeftijd
8+
Spelers
2-4
Speelduur
20 minuten
Taal
Nederlands

Specifieke referenties

ean13
8718026302757

Je bent misschien ook geïnteresseerd in