Memoir '44
search
  • Memoir '44
  • Memoir '44
  • Memoir '44
  • Memoir '44
  • Memoir '44
  • Memoir '44
  • Memoir '44
  • Memoir '44

Memoir '44

Neem de leiding over de troepen (Geallieerde of Duitse) en vecht enkele beroemde, waargebeurde veldslagen uit.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

In Memoir '44 neem je de leiding over je troepen (Geallieerde of Duitse) en vecht je enkele beroemde en waargebeurde veldslagen uit:

- de parachutedropping van het 101ste Luchtlandings
 -regiment van de VS op Sainte-Mère-Eglise
- De landing van de geallieerden op de kust van Normandië.
- De Verzetacties bij Mont Mouchet en in de Vercors.
- De landing in de Provence.
- De bevrijding van Parijs.
- De operatie ‘Market Garden’.
- De gevechten rondom St Vith in de Ardennen.
- enz...

Memoir '44 is een historisch simulatiespel dat zich afspeelt in WO II. De 16 verschillende scenario's laten toe om WO II na te spelen tussen D-day (6 juni 1944) en het Ardennenoffensief (december 1944). Hierbij speelt één speler of team met de geallieerde troepen, terwijl de andere speler of team de Duitse troepen commandeert.

Het spel wordt gespeeld op een dubbelzijdig spelbord dat in zeshoeken is onderverdeeld. Een aantal losse zeshoekige tegels met o.a. bossen, heuvels, rivieren, zorgen ervoor dat de lay-out van het bord aanpasbaar is waardoor per scenario een ander slagveld wordt gecreëerd. Op de terreintegels kunnen nog een aantal terreinelementen worden geplaatst zoals bunkers, bruggen, mitrailleursnesten (zandzakken), prikkeldraad- en antitankversperringen.

Het spelbord is in drie zones onderverdeeld: een centrale zone en twee flanken. In functie van het scenario krijgt elke speler een aantal eenheden die op vaste locaties op het spelbord worden geplaatst en een aantal handkaarten die toelaten om bepaalde eenheden te activeren of andere acties te nemen. Een scenario eindigt indien één van beide zijden het vereiste aantal ‘overwinningsmedailles’ kan veroveren. Dit kan zowel door het uitschakelen van een eenheid van de tegenstander als door het innemen van bepaalde locaties op het bord. Naast de scenario's in het regelboek zijn er op de website van de uitgever nog vele andere beschikbaar daartoe is een unieke code vereist die terug te vinden is op de laatste pagina van het regelboek.

Datasheet

Leeftijd
8+
Taal
Engels

Specifieke referenties

ean13
824968718919