Abalone (NIEUWE DOOS)
search
  • Abalone (NIEUWE DOOS)
  • Abalone (NIEUWE DOOS)

Abalone (NIEUWE DOOS)

Zeskantig bord, 61 vakjes en 28 kogels. Duw als eerste 6 knikkers van de tegenstander uit de zeshoek en je wint.

  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

Abalone is een tactisch bordspel voor 2 spelers. Het zeskantige bord dat wordt gebruikt heeft in totaal 61 vakjes, met 5 vakjes langs elke zijde. De overige 31 vakjes zijn zo verdeeld dat ze rijen tussen de vakjes op de randen vormen. In het spel zijn 14 zwarte en 14 witte metalen balletjes (kogels). De spelers loten of kiezen wie de zwarte en wie de witte speler is. Zwart begint. Het doel van het spel is 6 kogels van de tegenstander van het bord te duwen met de eigen kogels.

Voorbereiding: Iedere speler kiest een kleur en plaatst zijn kogels op het spelbord volgens de startopstelling.

Een spelbeurt: De spelers zijn om en om aan de beurt. Tijdens je spelbeurt heb je 2 mogelijkheden: kogels verplaatsen of kogels wegduwen.

Verplaatsing: Een verplaatsing bestaat uit 1, 2 of 3 in een lijn liggende kogels. Deze kogels mogen in een rechte lijn worden verplaatst of parallel opzij worden geschoven. Een enkele kogel kan dus in 6 richtingen worden verplaatst, een rijtje in 2 richtingen of in 4 richtingen parallel.

Duwen: Wanneer een rijtje niet parallel wordt verplaatst kan het de tegenstander wegdrukken. Een rijtje van 2 wint van een rijtje van 1 en een rijtje van 3 wint van een rijtje van 2 of 1. Dit wegduwen kan alleen als er een vrije ruimte achter de kogel(s) van de tegenstander is. Deze vrije ruimte is hetzij op het bord, hetzij naast het bord. En om deze laatste mogelijkheid draait het spel. Hiermee wordt een kogel van de tegenstander van het bord geduwd.

Het einde: Zodra een speler zijn 6e kogel verliest, heeft hij het spel verloren.

Datasheet

Leeftijd
7+
Spelers
2
Speelduur
30 minuten
Taal
Nederlands

Specifieke referenties

ean13
3356260020003