Zooloretto Het Duel
search
  • Zooloretto Het Duel

Zooloretto Het Duel

Als directeur van een dierentuin wil je natuurlijk de mooiste en grootste verblijven hebben zodat mensen van over de hele wereld jouw dierentuin komt bekijken. Uiteraard wil de andere dierentuin directeur dat ook! Lukt het jou om de beste dierentuin te hebben?


  Verzending via PostNL

Nederland € 3,95, België € 13,95

 

Betalen via bankoverschrijving

  Betalen met iDeal

voor onze Nederlandse klanten

  Betalen met Bancontact

voor onze Belgische klanten

In Zooloretto: Het Duel zijn jullie allebei zijn directeur van een kleine dierentuin. Je strijdt om bezoekers en probeert de beste attracties in je dierentuin te hebben. De speler met het grootste verblijf verdient punten op het moment dat een diersoort wordt gewaardeerd. Aan het einde van het spel wint de speler met de meeste punten.


Jullie trekken kaarten door hetzelfde mechanisme dat in de originele Zooloretto werd gebruikt. Bij elke beurt voeg je een kaart toe aan een van de stapels of je neemt een kaart van de stapel. Je scoort punten voor het hebben van de meerderheid van een dierensoort of wanneer een specifiek aantal van deze soort zich in de dierentuinen bevindt. Het spel bevat zes verschillende soorten dieren. Sommige dierkaarten hebben symbolen die speciale acties activeren wanneer je een tweede kaart van deze soort met hetzelfde symbool neemt:


– Hart: Je neemt een babydier van die soort, indien beschikbaar.


– Kaart: Je bekijkt de kaarten van de aflegstapel en neemt een kaart naar keuze.


– Bliksemschicht: je moet een -1-puntsmarkering nemen.


Als je voor de derde keer een symbool verzamelt, wordt de speciale actie niet uitgevoerd. In plaats daarvan leg je de kaart af en neem je  een punt van -1.


Sommige kaarten hebben kraampjes, die je geld geven als je twee keer hetzelfde symbool hebt (pretzels, frisdrank of ijs). Dit geld kun je gebruiken om een ​​dier van je tegenstander te stelen of alle minpunten te verwijderen. De eerste speler met alle verschillende soorten kramen scoort bonuspunten.


Zooloretto: Het Duel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. In de spelregels vind je ook een expertvariant.


Er zijn meer Zooloretto spellen verschenen.

Datasheet

Leeftijd
8+
Spelers
2
Speelduur
20 minuten
Taal
Nederlands

Je bent misschien ook geïnteresseerd in